GERANIUM ROSE, ulei esențial pur (pelargonium graveolens oil)

100% NATURAL

22.81 lei (TVA inclus)

In stoc

In stoc

Cantitate: 10 ml
Cod produs: 5356

Uleiul esențial de geraniu se obține prin distilare cu abur din părţile aeriene ale plantei de geraniu (un soi de mușcată) si are un miros intens, deosebit de plăcut, similar cu cel de trandafiri. Este un agent astringent, hemostatic, antiseptic, anti-spasmodic și anti-infecțios. Excelent pentru echilibrarea generală a pielii, acționează pentru diminuarea ridurilor, fiind indicat mai ales pentru pielea sensibilă, matura sau/și uscată sau cu capilare sparte, luminează și revigorează epiderma, promovând o bună circulație sanguină la nivelul capilarelor.

În general este bine tolerat și se poate combina sinergic cu ulei esențial de tămâie, ghimbir sau imortele, pentru un efect de regenerare cutanată și antirid, în compoziții antiage, antivergeturi sau pentru probleme circulatorii .

Uleiul esențial de geraniu se obține prin distilare cu abur din părţile aeriene ale plantei de geraniu (un soi de mușcată) si are un miros intens, deosebit de plăcut, similar cu cel de trandafiri. Este un agent astringent, hemostatic, antiseptic, anti-spasmodic și anti-infecțios. Excelent pentru echilibrarea generală a pielii, acționează pentru diminuarea ridurilor, fiind indicat mai ales pentru pielea sensibilă, matura sau/și uscată sau cu capilare sparte, luminează și revigorează epiderma, promovând o bună circulație sanguină la nivelul capilarelor.

În general este bine tolerat și se poate combina sinergic cu ulei esențial de tămâie, ghimbir sau imortele, pentru un efect de regenerare cutanată și antirid, în compoziții antiage, antivergeturi sau pentru probleme circulatorii .

Beneficii emoționale

Din punct de vedere energetic, se spune că ajută la vindecarea rănilor emoționale, eliminarea furiei, a barierelor și la un bun management al emoțiilor puternice. Poate veni în sprijinul unei persoane care a fost profund rănită și care își dorește să se deschidă și să își comunice emoțiile. Contribuie la recâștigarea încrederii în oameni.

Utilizări populare

  • Este folosit în terapii faciale cu aburi, pentru un ten frumos.
  • Datorită proprietăților sale de echilibrare, este benefic în cazul persoanelor cu păr uscat sau gras, atunci când sunt aplicate câteva picături în șampon sau în balsam.
  • Difuzat în casă, elimită stresul ocazional și stările de tensiune.

Inspirație pentru utilizarea sa

Baie relaxantă, detoxifiantă: pune câte 5 picături de ulei de geraniu, levănțică și cedru în apa de baie, împreună cu 2 căni de sare Epsom. Bucură-te de beneficiile acestui amestec, timp de 15-30 minute.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului :

  • uleiul esențial este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei sau unt vegetal sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice .
  • efectuaţi un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare;
  • a se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează;
  • dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
  • a se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • a nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte și după aceea se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
  • a nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate .
  • dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial, apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare: întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului . Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate : 2 ani de la deschidere

Ingrediente (INCI/RO)

pelargonium graveolens oil

Există 3 opțiuni de Livrare națională disponibile:

  • Livrare Gratuită pentru Comenzi mai mari de 150 lei.
  • Livrare Locală (București și Ilfov) prin Curier Rapid –  Cost fix de transport: 10 lei. 
  • Livrare Națională (România) prin Curier Rapid –  Cost fix de transport: 15 lei.

Pentru livrări internaționale, avem următoarele tarife, în funcție de zonă:

  • EUROPA 1 (Slovacia) : 123,48 lei
  • EUROPA 2 (Austria, Germania, Italia) : 71,70 lei
  • EUROPA 3 (Croatia, Danemarca, Estonia, Luxembourg, Elvetia, Slovenia, Letonia, Lituania): 143,03 lei
  • EUROPA 4 (Belgia, Cehia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Spania) : 99,58 lei
  • EUROPA 5 (Bosnia Hertegovina, Finlanda, Portugalia, Suedia, Serbia) : 172,87 lei
  • EUROPA 6 (Irlanda, Norvegia) : 227,41 lei

Există 3 modalități de plată disponibile:

  • Plată Online Securizată – cu Cardul
  • Plata ramburs la primirea comenzii prin curier. Este disponibilă pentru cei care vor să plătească la primirea coletului.
  • Plata anticipată prin ordin de plată. Pentru acest timp de plată, vei primi o factură proforma în urma lansării comenzii, pe baza căreia poti efectua plata.