Uleiul de jojoba: beneficii și utilizări

Sabio-banner-ulei-jojoba-spl

Extraordinarul ulei de jojoba este apreciat pentru efectul său hidratant, fără a încărca pielea, precum și pentru contribuția pe care o are la menținerea echilibrată a pH-ului, ceea ce protejează pielea de bacteriile dăunătoare. Descoperă mai multe despre calitățile sale și cum te poți bucura de ele!

7 beneficii ale uleiului de jojoba

  • Similar cu sebumul natural al pielii, hidratează fără să încarce pielea;
  • Anti-fungic;
  • Bogat în vitamine și minerale care susțin sănătatea pielii (vitamina E, complexul de vitamine B, zinc, cupru, crom, nivel ridicat de iodină);
  • Antioxidant;
  • Vindecător;
  • Anti-bacterian;
  • Anti-inflamator.

Cum poți folosi acest generos ulei 100% natural? Iată câteva recomandări în cele de mai jos:

Hidratarea tenului și a corpului

Indiferent de tipul tău de piele, te poți bucura de minunatele sale proprietăți fie aplicându-l direct pe piele, fie amestecându-l cu alte uleiuri naturale.

Sănătatea părului

Aplică o cantitate mică pe vârfurile firelor de păr uscate, pentru cosițe mătăsoase. Pentru o îngrijire în profunzime, aplică pe toată lungimea firului de păr și lasă să acționeze timp de 30 de minute, înainte de șamponare. Masat pe scalp, este un important agent anti-mătreață.

Hidratarea buzelor

Umple cu ulei de jojoba un recipient cu roll-on și aplică pe buze oricând simți nevoia.

Demachierea tenului

Picură o cantitate mică de ulei de jojoba pe o dischetă demachiantă și curăță blând tenul, la finalul zilei.

Tratarea acneei

Porii încărcați sunt principala cauză a apariției acneei și a punctelor negre, situație în care uleiul de jojoba ne sare în ajutor. Având în vedere că nu blochează porii și că îndepărtează impuritățile și sebumul în exces, jojoba este o modalitate blândă de îmbunătățire a aspectului tenului predispus la acnee. Contribuind la accelerarea procesului de regenerare a celulelor, poate ajuta la vindecarea cicatricelor asociate cu acneea.

Masarea corpului

Jojoba este un excelent ulei de masaj, datorită mirosului său foarte discret și proprietăților sale hidratante. Un alt avantaj este faptul că este puțin probabil să păteze hainele sau lenjeria, lucru care se poate întâmpla în cazul altor produse de masaj.

Care sunt uleiurile naturale preferate de tine și cum le folosești? Trimite-ne mesajul tău, printr-un comentariu în baza acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *