Rutina de îngrijire adorată de tenul mixt

Sabio-rutina-ten-mixt

Îngrijirea pielii uscate sau grase presupune o rutină destul de clară. Dar când ai puțin din ambele, lucrurile încep să se complice. Vestea bună este că am creat un ghid cuprinzător pentru tratarea tenului mixt.

Rutina zilnică

Cheia îngrijirii tenului mixt este echilibrul. Trebuie să găsești o modalitate de a echilibra nevoile pielii tale din zonele uscate cu acelea din zonele uleioase. Nu este o sarcină ușoară, dar iată câteva sfaturi.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că în majoritatea situațiilor, în cazul unui astfel de ten, există un tip mai dominant. Dacă te confrunți cu problema porilor înfundați, pielea grasă este cea mai mare preocupare a ta. Dacă numai nasul prezintă porii dilatați și restul pielii este mai uscat, uscarea este preocuparea principală. Iată un mic detaliu de care poți ține cont în găsirea celei mai bune rutine zilnice de îngrijire a tenului tău.

Spală tenul cu produse naturale

Recomandăm produsele naturale indiferent de tipul de ten, deoarece acestea oferă multe beneficii, fără dezavantaje, dar pentru persoanele cu pielea mixtă, acest lucru este și mai important.

Demachiantele care conțin substanțe chimice nu îți vor oferi niciodată pielea pe care o dorești, deoarece acestea vor usca zonele uscate și le vor face pe cele uleioase și mai grase.

Recomandarea Sabio – Demachiant Bifazic – Jojoba, Vita-E & Rose, 52.79 lei

Evită tonerele iritante

Cele mai multe tonere pe care le găsești în magazin conțin alcool, mentol, parfum și alte ingrediente similare. Pe scurt, toate elementele dăunătoare tenului mixt. Utilizează un toner cu ingrediente naturale, care te va ajuta să restabilești pH-ul pielii după curățare, în timp ce îi oferi un aport de substanțe hrănitoare.

Recomandarea Sabio – Tonic Facial purifiant – Ceai verde & Acizi de fructe, 43.19 lei

Folosește o cremă cu… personalitate dublă

Cele mai multe creme hidratante sunt făcute fie pentru pielea grasă, fie pentru aceea uscată. Caută, însă, un produs special creat pentru nevoile pielii tale, care purifică, regenerează și calmează tenul gras, mixt sau acneic, concomitent cu o acțiune hidratantă, seboregulatoare, antimicrobiană și antiacneică, protectoare și antioxidantă.

Recomandarea Sabio – Cremă seboregulatoare pentru tenul gras, mixt, acneic, 71.97 lei

Adaugă în rutina săptămânală

Exfoliantul

Orice tip de piele are nevoie de exfoliere, iar tenul mixt nu face excepție. Zonele uleioase au nevoie de aceasta pentru a deschide porii și zonele uscate pentru a le permite ingredientelor hidratante să pătrundă în piele. Secretul pentru tipul tău de piele este să acționezi cu blândețe pe zonele obrazului și să cureți mai insistent pe zona T.

Recomandarea Sabio – Exfoliant Facial – Delicious Natural Face Scrub, 25.91 lei

Masca hrănitoare

Alegerea unei măști poate fi dificilă pentru tenul mixt – ar trebui să folosești una care absoarbe sebumul sau una care îi conferă o mai bună hidratare? O confuzie fără sfârșit, nu?

Recomandarea Sabio – Mască Facială – Argilă Fuller și Vitamina C, 29.75 lei

Care sunt preocupările tale legate de îngrijirea tenului? Împărtășește-le cu noi printr-un comentariu în baza acestui articol sau pe contul nostru de Facebook!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *