Politica de returnare a produselor

Clientul Sabio Cosmetics, denumit în continuare “consumator”, are dreptul să renunţe la produsele cumpărate, fără a fi nevoit să justifice decizia de renunţare şi fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care a intrat în posesia fizică a produselor. Conform legislaţiei in vigoare, renunţarea la cumpărare este aplicabilă doar clienţilor persoane fizice.

Consumatorul trebuie să verifice comanda primită și să notifice Sabio Cosmetics în cazul în care a constatat diferențe, erori sau neconformități (perioada de retragere). Produsele returnate pe motive de calitate, vor fi evaluate de Sabio Cosmetics pe baza procedurilor interne și daca nu se constată probleme de calitate, nu se va efectua rambursarea valorii acestora.

Se pot returna numai produsele cumparate de pe site-ul www.sabiocosmetics.ro și neconforme cu specificațiile de pe acest site în momentul cumpărării sau produse trimise eronat de către Sabio Cosmetics. Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care le-au însoțit, ambalate corespunzător pentru protecția pe durata transportului. Nu se vor returna produse folosite sau seturi incomplete.

Pentru a-și exercita dreptul de retragere, consumatorul trebuie să informeze Sabio Cosmetics înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia de a se retrage din contract, utilizând Formularul de Returnare (ca model), care poate fi descărcat DE AICI sau care poate fi solicitat prin email. Dacă nu aveţi posibilitatea de a completa formularul, acesta poate fi completat şi de un operator Sabio, care vă va solicita datele prin telefon. Datele lipsa din acest formular pot conduce la imposibilitatea rambursarii contravalorii produselor. Nu este obligatoriu sa utilizari acest Formular de Returnare, avem nevoie sa ne furnizati insa, toate datele pe care acesta le contine.

Formularul de Returnare trebuie sa îl expediați mai întâi pe e-mail la adresa conciliere@sabiocosmetics.ro și apoi, împreuna cu produsele returnate, la adresa Șos.București-Ploiești, nr.180K, sector 1, Bucuresti, România.

Returnarea produselor catre Sabio Cosmetics va fi realizata prin aceeași metodă de transport prin care aceasta a livrat produsele catre consumator, sau prin altă metodă aleasă de comun acord cu Sabio Cosmetics. Nu se pot returna produsele care prezintă modificări fizice (deteriorate, ambalaje desfacute, sigilii rupte, etc) și care nu pot fi revândute.

Sabio Cosmetics va rambursa consumatorului contravaloarea produselor returnate în cel mult 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data preluării produselor returnate, inclusiv costurile livrării, în cazul în care acesta returnează întreaga comandă și exclusiv costul livrării în cazul în care acesta returnează doar o parte din comandă. Data rambursării poate fi amânată până când Sabio Cosmetics primește înapoi produsele sau până la momentul la care a primit dovada de la consumator că acesta a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Contravaloarea produselor va fi rambursată consumatorului, după cum urmează:

  • pentru comenzile achitate cu cardul, prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
  • pentru comenzile achitate cu numerar, prin virament bancar în contul indicat de consumator în Formularul de Returnare.