Acasă | Articole noi | Masaj facial pentru prevenirea îmbătrânirii

Astăzi îți propunem o alternativă la chirurgia estetică, pentru tonifierea pielii uscate, lăsate și ridate: masajul facial. Acesta nu doar că oferă un prilej de aplicare a unor uleiuri hrănitoare pe față, care contribuie la hidratarea și revigorarea tenului, ci și stimulează circulația și are un rol important în detoxifierea pielii.

Îți poți aplica singură un masaj facial sau poți apela la ajutor. Ai nevoie de aproximativ o lingură de ulei purtător potrivit pentru toate tipurile de ten, precum cel de jojoba. Combinat cu uleiul de primulă, este o minunată bază pentru masajul pe care urmează să îl faci. Adaugă 3 picături de ulei esențial: cele de semințe de morcov, geranium, patchouli și neroli au toate excelente proprietăți anti-aging.  Ești pregătită? Să începem!

6 pași simpli pentru efectuarea masajului facial

  1. Mai întâi de toate, curăță și tonifiază tenul. Astfel îndepărtezi toate impuritățile, ceea ce le va permite ingredientelor hrănitoare din uleiuri să fie absorbite în piele.
  2. Aplică pe vârful degetelor câteva picături de ulei și efectuează mișcările de masaj facial recomandate în cadrul pașilor care urmează.
  3. Poziționează vârfurile degetelor pe linia mandibulei. Tapotând ușor, deplasează-le spre frunte, evitând zona ochilor. Repetă mișcarea de câteva ori, de fiecare dată în sens ascendent.
  4. Aplică din nou ulei pe vârful degetelor și poziționează degetele ambelor mâini în centrul frunții. Retrage mâinile spre tâmple, cu o presiune mai mare asupra feței comparativ cu aceea depusă la mișcarea descrisă la pasul anterior. Repetă de câteva ori, menținând presiunea fermă, dar nu atât de puternică încât să tragi pielea odată cu deplasarea degetelor spre tâmple.
  5. Poziționează vârfurile degetelor de fiecare parte a nasului. Deplasează-le spre tâmple, urmărind conturul pomeților. Nu presa la fel de mult ca în cazul masajului frunții. Repetă de câteva ori.
  6. În final, încheie ședința de masaj facial cu mișcarea inițială, constând în tapotări ușoare ale liniei mandibulei câtre tâmple, cu vârfurile degetelor. Efectuează de trei ori, scăzând de fiecare dată  presiunea aplicată asupra feței. Respiră adânc și continuă să te relaxezi timp de câteva minute înainte de a continua activitățile zilei.

Uleiuri naturale recomandate de Sabio pentru masajul facial

– Ulei de jojoba;

Masajul facial este un tratament rapid și ușor, cu puternice beneficii anti-aging, care poate fi efectuat de oricine, în confortul casei sale. Încearcă-l și vei observa rezultate vizibile în doar câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.