Dezvăluie-ți strălucirea prin exfoliere!

banner-sabio-newsletter-martie

Odată cu înaintarea în vârstă, procesul de reînnoire a celulelor încetinește iar pielea moartă are nevoie de ajutor pentru a fi îndepărtată, altfel poate duce la un aspect tern, încărcat al tenului.

Dacă ești gata să îți dezvălui strălucirea, cu o investiție de doar câteva minute pe săptămână, iată în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre cum să îți exfoliezi tenul pentru un aspect fără cusur!

Exfolierea poate lăsa pielea mai luminoasă și îmbunătăți eficiența produselor de îngrijire prin creșterea gradului de absorbție a acestora. Aplicată regulat, ea poate preveni apariția porilor blocați, ceea ce duce la mai puține coșuri. Pe termen lung, aceasta poate crește producția de colagen, cheia unui ten strălucitor, proaspăt, care stimulează elasticitatea pielii, minimizând aspectul ridurilor fine și lipsa de fermitate.

Cât de des ar trebui să îmi exfoliez tenul?

Ca regulă generală, mai puțin este mai mult. Scopul este de a ajuta cu blândețe procesul natural de exfoliere a corpului, astfel încât să ai un ten strălucitor. În ceea ce privește frecvența exfolierii, aceasta depinde de tipul tău de piele.

– Pentru pielea sensibilă: trebuie acționat cu multă blândețe și exfoliat cu un prosop de față, umezit cu apă caldă sau cu un exfoliant ușor, o dată sau maxim de două ori pe săptămână.

– Pentru pielea grasă: pielea are o toleranță mai mare pentru produsele aplicate mai des, prin urmare poți exfolia până la de cinci ori pe săptămână.

– Pentru pielea normală sau mixtă: poți avea rezultate optime în urma unei exfolieri de până la trei ori pe săptămână.

– Pentru pielea uscată: exfoliază o dată pe săptămână și aplică imediat o loțiune hidratantă, pentru amplificarea rezultatelor.

Ce tip de produs se potrivește tenului meu?

Pot folosi un produs de corp pe față și invers?

Nu este recomandat. Scruburile și alte produse de exfoliere destinate corpului tind să fie mai agresive decât produsele concepute pentru față. Țesutul facial este mai delicat decât, de exemplu, pielea de pe brațe și picioare. Utilizarea unui astfel de produs pe față poate duce la microleziuni și alte iritații.

Folosirea unui exfoliant facial pe corp probabil că nu va cauza nici un rău, dar formula lui poate să nu fie suficient de puternică pentru a produce rezultatele dorite.

Ai vreo întrebare legată de exfoliere și de produsul care se potrivește cel mai bine tenului tău? Spune-ne ce vrei să afli sau împărtășește-ne experiența ta printr-un comentariu în baza acestui articol ori pe contul nostru de Facebook.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *