Cum să îți menții mâinile tinere

Sabio-ingrijire-maini

Având în vedere cât sunt de harnice, nu este de mirare că mâinile noastre par a îmbătrâni mai repede decât restul corpului nostru. Ce poți face și ce trebuie să eviți pentru a menține un aspect tânăr al mâinilor tale?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea se subțiază și grăsimea de pe zona exterioară a palmelor se diminuează. Reducerea în volum și scăderea elasticității au ca efect o piele translucidă, ridată, pe care apar pete de vârstă.

În timp ce se întâmplă toate acestea, mâinile noastre au parte de un tratament destul de dur, în mod curent. Le expunem la soare și la alte elemente nocive mai mult decât orice altă parte a corpului. Și, pentru că le folosim pentru foarte multe activități, le spălăm des pe parcursul zilei. Spălarea frecventă cu apă fierbinte îndepărtează uleiurile naturale care lubrifiază pielea și o protejează de riscul uscării sau al crăpării.

5 pași simpli pentru mâini cu aspect catifelat

Poți obține un impact mare asupra aspectului mâinilor cu o rutină ușoară, dar eficientă de îngrijire. Deci, ce ar trebui să faci dacă ai observat că mâinile tale arată mai în vârstă decât ți-ai dori?

Protejează: utilizează protecție solară și reaplică frecvent, atunci când te afli în aer liber. Poartă mănuși călduroase, în sezonul rece, sau de protecție, în timpul activităților casnice. Folosește săpunuri de mâini naturale, blânde.

Recomandare Sabio: Săpun Natural cu Glicerină Classical Romance, 21.11 lei

Hidratează: menținerea mâinilor hidratate este cheia pentru a contracara pielea cu aspect neplăcut. Aplică frecvent loțiuni sau creme pe parcursul zilei. Acest lucru o va ajuta să își păstreze elasticitatea.

Recomandări Sabio:
Serum tratament pentru mâini catifelate, 92.14 lei
Cremă hidratantă pentru mâini, 44.03 lei

Exfoliază: pielea uscată este piele moartă. Îndepărteaz-o cu un exfoliant natural pe bază de citrice, urmat de aplicarea unei creme intens hidratante.

Recomandări Sabio:
Exfoliant – Mandarine & Lemongrass, 43.19 lei
Loțiune intens hidratantă pentru mâini, 47.98 lei

Corectează: poți trata acasă petele de vârstă, cu suc de lămâie sau cu un tratament local de albire.

Nu fuma: fumatul are ca efect aspectul de „piele de fumător”, care este ternă, gri și palidă.

Ai vreo întrebare legată de îngrijirea naturală și de produsul care ți se potrivește cel mai bine? Spune-ne ce vrei să afli sau împărtășește-ne experiența ta printr-un comentariu în baza acestui articol ori pe contul nostru de Facebook.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *