Cele mai mari greșeli de îngrijire a pielii pe care le poți face iarna

Sabio-banner-jasmine-bath-melt

Pulover gros, haină matlasată, mănuși, fular, o căciulă călduroasă și ești gata să înfrunți friguroasa iarnă, convinsă că ai făcut tot ce ține de tine pentru a te proteja de aerul aspru și rece. Dar oare nu ai uitat ceva? Temperaturile scăzute pot avea un efect dăunător asupra elasticității și sănătății pielii, motiv pentru care nu este suficient să o protejezi de frig. Ba chiar poate că faci deja câteva greșeli care o pot afecta.

Porți haine din materiale iritante

Multe materiale specifice hainelor de iarnă pot accentua tendința de uscare a pielii, iarna. Fă astfel încât puloverele de lână și alte texturi aspre să nu intre în contact direct cu aceasta, pentru că în caz contrar se poate irita și se poate instala o senzație de disconfort.

Optează pentru stilul vestimentar “în straturi”, care constă în a pune direct pe corp haine din materiale lejere, prin care pielea poate respira, iar peste acestea pulovere mai călduroase. Asigură-te că îți protejezi mâinile de aerul rece al iernii, alegând mănuși din materiale non-iritante pentru piele.

Nu te schimbi cât mai repede de hainele ude

Purtatul hainelor umede și al încălțămintei prin care a pătruns apa poate cauza iritarea pielii. Dacă mănușile, șosetele sau pantalonii pe care îi porți s-au udat, schimbă-te cât poți de repede.

Remediu Sabio
Unt de Cacao şi Unt de Shea pentru hidratare intensă cu CEAI VERDE & SPIRULINĂ, 43.19 lei

Nu îți protejezi pielea de apa fierbinte

Atunci când faci baie, înainte de a intra în cadă, adaugă în apă o cantitate mică de ulei vegetal natural, așa cum este uleiul de cocos, care hidatează pielea și formează o barieră ce protejează pielea de apa fierbinte. Ca un truc suplimentar, poți picura în cadă și o combinație din uleiurile esențiale preferate de tine. De exemplu, uleiul de arbore de ceai și cel de trandafiri au efecte benefice asupra pielii, inclusiv asupra celei sensibile.

Remedii Sabio
Ulei de cocos virgin organic, 23.99 lei / 60 ml
Unt de baie Jasmine Absolute Bath Melt, 24.95 lei
TEA TREE, ulei esențial pur (melaleuca alternifolia leaf), 11.90 lei
LEMN DE TRANDAFIR, ulei esențial pur (dalbergia sissoo wood oil), 30.63 lei

Pielea nu este complet uscată când ieși din casă

Ți se întâmplă să ieși din casă imediat după ce te-ai spălat pe mâini sau după o rundă de activități casnice, în timpul cărora ai transpirat, pentru a plimba câinele sau a duce gunoiul? Dacă pielea ta nu este complet uscată și ia contact cu aerul rece, va deveni mult mai expusă riscului de crăpare. Exact ca în situația în care obiceiul de a-ți umezi buzele conduce la nedorita crăpare a acestora.

Remedii Sabio
Balsam de buze cu iasomie, 7.68 lei
Balsam cu Neem și Dafin în ulei de cocos, 14.40 lei
Balsam calmant şi reparator cu extract de plante, 14.40 lei

Îți dorești să afli mai multe despre îngrijirea pielii în anotimpul rece? Așteptăm cu drag mesajul tău, printr-un comentariu în baza acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *