Cele mai bune 7 uleiuri esențiale care luptă împotriva răcelii

Sabio-banner-geranium-ulei-esential

A început sezonul răcelilor, ceea ce ne-a determinat să facem o trecere în revistă a celor mai bune uleiuri esențiale care îți pot fi de ajutor în lupta împotriva bacteriilor, pot contribui la reducerea inflamației și la alinarea durerilor de gât.

 1. ROZMARIN, ulei esențial pur – 14.88 lei

Acest ulei ajută la diminuarea inflamației și la decongestionarea sinusurilor.

 1. MENTĂ, ulei esențial pur – 10.83 lei

Un studiu din 2013 arată că, atunci când o persoană sănătoasă este expusă la mirosul uleiului de mentă, traheea acesteia se relaxează. Iată o posibilă explicație pentru care, în caz de răceală, inhalarea aromei mentolate poate avea un efect benefic asupra respirației.

 1. OREGANO, ulei esențial pur – 14.88 lei

Conform unui studiu din 2014, uleiul esențial de oregano este un puternic agent anti-microbian și poate contribui la îndepărtarea cauzelor virale sau bacteriene ale răcelii.

 1. BERGAMOTĂ fără bergapten, ulei esenţial – 14.88 lei

Uleiul esențial de bergamotă conține un compus care, atunci când este inhalat, are un efect răcoritor. În plus, proprietățile sale antioxidante pot ajuta la protejarea celulelor împotriva efectelor dăunătoare ale germenilor.

 1. GERANIUM ROSE, ulei esențial pur – 22.81 lei

O analiză a rezultatelor mai multor studii, publicată în Complementary Medicine Research, a relevat faptul că un extract din geranium constituie un tratament eficient al răcelii. Pe lângă acest beneficiu, uleiul esențial de geranium are o plăcută aromă florală, care îl face o alegere potrivită pentru a parfuma apa de baie sau pentru a fi adăugat într-un difuzor de aromaterapie.

 1. SCORȚIȘOARĂ, ulei esențial pur – 14.88 lei

Uleiul esențial de scorțișoară are rol protector împotriva germenilor care provoacă probleme respiratorii.

 1. TEA TREE, ulei esențial pur – 11.90 lei

Uleiul esențial de tea tree (arbore de ceai) inhibă înmulțirea bacteriilor care cauzează infecții ale sinusurilor și probleme respiratorii.

Iată câteva modalități în care pot fi utilizate aceste uleiuri:

 • Adaugă 2-3 picături de ulei într-o cantitate mică de ulei purtător (ulei de cocos sau de măsline) și masează pe gât și în zona pieptului;
 • Diluează câteva picături de ulei în apă clocotită și inhalează aburii;
 • Adaugă câteva picături de ulei esențial și de săpun lichid într-un bol cu apă caldă. Înmoaie un prosop în acest amestec și apoi aplică-l pe frunte sau pe piept.

Care sunt uleiurile esențiale pe care le preferi și de ce? Ne bucurăm să primim mesajul tău printr-un comentariu în baza acestui articol!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *