Ce sunt vergeturile și cum le atenuăm

Sabio-banner-ulei-macese

Vergeturile sunt unul dintre cele mai mari motive de spaimă ale femeilor și în unele cazuri chiar ale bărbaților, din cauza aspectului inestetic pe care îl provoacă pielii. Cum le prevenim apariția și, după caz, cum le atenuăm?

Cauzele apariției vergeturilor

Pielea este formată din trei straturi: epiderma, derma și hipoderma. Epiderma este stratul exterior al pielii, cel vizibil. Stratul mijlociu, derma, este format din țesuturi și fibre conjunctive, alături de foliculi de păr și glande sudoripare. Este unul dintre cele mai importante straturi ale pielii când vine vorba despre vergeturi, având în vedere că derma este cea care ajută pielea să se întindă și să își mențină forma. Stratul cel mai de jos se numește hipoderma și este compus din grăsimi și țesut conjunctiv.

Vergeturile sunt un rezultat al ruperii dermei. Întinderea rapidă a pielii, asociată de obicei cu pierderea sau creșterea rapidă a greutății, este cea care provoacă, de obicei, apariția vergeturilor. Alte cauze includ schimbările hormonale asociate cu pubertatea, sarcina sau practicarea bodybuilding-ului.

Dacă în dermă există o structură inadecvată de suport constând în proteine și fibre precum colagen și elastină, atunci când pielea începe să se întindă într-un ritm rapid (așa cum se întâmplă în perioada sarcinii), capacitatea corpului de a susține această creștere va fi depășită în scurt timp, moment în care vor apărea ruperi ale dermei. Este imposibil ca țesutul odată fisurat să fie reconectat.

Vergeturile apar mai întâi ca linii roșii sau purpurii, subțiri ca linia trasată de un creion sau mai late. Pot fi scurte sau mai lungi, pot provoca mâncărimi sau, uneori, pot fi chiar dureroase. Pot apărea în orice zonă a corpului dar de cele mai multe ori sunt vizibile în ariile cu mai mult țesut adipos, precum abdomenul, sânii, fesele, coapsele, pulpele sau partea superioară a brațului. Nu provoacă probleme de sănătate, însă pot avea consecințe la nivel psihic.

În timp, cu tratament aplicat local, se pot diminua până la punctul la care să devină inobservabile. Cel mai bun tratament rămân prevenția și un set de gene bune, având în vedere că probabilitatea de apariție a lor este genetică.

Top produse Sabio pentru prevenirea / eliminarea vergeturilor

Ulei de măceșe (Rosa Mosqueta) – 96.08 lei (118 ml)

TAMANU & VITAMINA E – Cremă tip unguent – 38.39 lei (30 ml)

Unt de corp pentru bebeluși Calendula Baby Butter – 26.88 lei (50 ml)

Serum pentru fermitatea bustului – 71.97 lei (30 ml)

Tu ce soluții ai găsit pentru un aspect lipsit de vergeturi al pielii?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *