9 pași pentru prevenirea și tratarea acneei

Sapun facial cu alge marine pentru tratarea acneei

Suntem cu toții de acord că acneea poate genera frustrări și din cauza ei ne putem simți stingheri, în unele situații. Vestea bună este că poate fi tratată. Află cum, în cele de mai jos.

Folosește un demachiant natural

Folosește un demachiant blând, cu ingrediente naturale, tămăduitoare, în locul celor chimice, care au o acțiune mai dură asupra tenului. Caută produse cu ulei de alun sau de arbore de ceai, pentru a îndepărta în mod natural sebumul în exces.

Recomandarea Sabio: Săpun facial natural – Cărbune Activ si Minerale Marine

Curăță tenul de două ori pe zi

Demachiază-te atât dimineața, cât și seara. Aplică produsul de curățare pe față și masează blând, fără a freca. Îndepărtează cu apă călduță și tapotează cu un prosop.

Recomandarea Sabio: Spumă Demachiantă Ten Gras, Acneic – Rozmarin & Alge Marine

Nu atinge fața cu mâinile

Mâinile și degetele tale pot fi purtătoare de bacterii și microbi, care pot fi transferați pe fața ta de fiecare data când o atingi.

Curăță regulat ecranul telefonului

De fiecare dată când vorbești la telefon, transferi pe acesta sebum, machiaj și impurități. Mai mult, dacă utilizezi un telefon smart, degetele tale, pe care se află bacterii, ating întreaga arie a ecranului. Curăță-l des, pentru a reduce transferul acestora pe fața ta.

Aranjează-ți părul astfel încât să nu atingă fața

Părul gras poate provoca erupții atunci când intră în contact cu pielea. Spală-te zilnic pe păr (dacă este gras) și aranjează-l astfel încât să nu atingă fața, pentru a minimiza riscul de apariție a acneei.

Recomandarea Sabio: Șampon lichid cu urzică pentru păr gras

Bea apă din belșug

Apa naturală, proaspătă, consumată din belșug este cel mai bun mod de a menține nivelul de hidratare al corpului și a-ți păstra, astfel, aspectul optim al pielii.

Urmează un regim alimentar echilibrat

Cercetările au arătat că nu există o legătură între consumul de ciocolată și alimente prăjite și acnee. Cu toate acestea, alergiile alimentare sau diverse sensibilități pot provoca erupții ale tenului, în cazul unor persoane. Dacă te regăsești într-o astfel de situație, evită consumul alimentelor care pot încuraja apariția acneei. O alimentație echilibrată îți ajută corpul să funcționeze la capacitate maximă, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu trebuie să elimine prea multe toxine, proces care are loc adesea prin pori.

Practică un sport

În timp ce faci mișcare transpiri, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Nu mai vorbim despre faptul că te ajută să arăți și să te simți în formă maximă.

Relaxează-te

Hormonul pe care corpul îl produce ca rezultat al stresului stă la baza erupțiilor acneice. Învață să ții stresul sub control și să îți păstrezi calmul, pentru a minimiza șansele de apariție a acneei pe fond nervos și pentru a te bucura de o stare generală de bine.

Recomandarea Sabio: Ulei de masaj relaxant 100% natural

Iată, așadar, 9 lucruri pe care le poți face pentru a preveni și trata acneea. Include-le în stilul tău de viață și te vei bucura de rezultate în cel mai scurt timp!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *