7 sfaturi esențiale pentru îngrijirea cuticulelor

Hand Serum tratament spa pentru maini 100% natural

Lipsa îngrijirii cuticulelor face să fie zadarnică până și cea mai fabuloasă manichiură. Poți avea cea mai încântătoare culoare de lac aplicată pe unghii și o formă perfectă a acestora; dacă ai cuticulele deteriorate, crăpate sau uscate, efortul manichiuristei de a conferi un aspect impecabil unghiilor a fost în van. Haide să vedem care sunt cele șapte sfaturi esențiale pentru îngrijirea cuticulelor.

“Push it real good!” (“Împinge foarte bine!”)

Salt-N-Pepa aveau dreptate când cântau acest refren, cel puțin în privința îngrijirii cuticulelor. Împinge-le ușor, astfel încât să vezi o formă perfectă de sfert de lună la baza unghiei. Este mai ușor să faci acest lucru dacă le înmoi mai întâi în apă caldă.

Aplică un ulei special

Uleiul pentru cuticule este neașteptat de eficient pentru înmuierea acestora și menținerea sănătății pielii. Le face mult mai ușor de manipulat, hrăneşte unghiile şi le menţine starea de sănătate, tăria şi flexibilitatea şi previne fragilitatea, uscarea şi crăparea acestora.
Recomandarea Sabio: Serum pentru Unghii și Cuticule 100% natural

Rezistă impulsului de a le tăia

Ai în vedere că rolul cuticulelor este cel de a proteja unghiile și degetele de bacterii, infecții sau alți factori dăunători. Activitățile zilnice simple le pot deteriora, fapt pentru care te poți simți tentată să îndepărtezi pielea afectată. Rezistă acestui impuls și aplică, în schimb, un tratament pentru cuticule.

Hidratează frecvent

Cuticulele sunt formate în mare parte din piele, prin urmare este necesar să fie hidratate și hrănite. Dacă se usucă, se pot crăpa, ceea ce va conduce la un aspect nu tocmai plăcut. Aplicarea zilnică a unor produse de îngrijire a pielii le menține hidratate și sănătoase. Este de preferat ca acestea să fie cât mai uleioase sau pot fi folosite chiar unturi cosmetice, pentru a forma un strat protector deasupra lor.

Recomandarea Sabio: Rich & Royal Hand Serum – tratament spa pentru mâini 100% natural

Evită contactul cuticulelor cu gura

Saliva este o enzimă care acționează imbatabil atunci când vine vorba de crăparea cuticulelor. Dacă ai obiceiul de a-ți roade unghiile sau de a mânca direct cu mâinile, spală-te frecvent pe mâini și încearcă să reduci cât mai mult contactul cuticulelor cu gura.

Evită acetona

Acetona este foarte bună pentru îndepărtarea lacului de unghii, însă este foarte dură, uscând rapid unghiile și pielea din jurul acestora. Folosește un dizolvant de lac de unghii fără acetonă, pentru a evita acest risc.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *