7 lucruri pe care este bine să le știi despre măștile naturale de argilă

Masca faciala pentru ten sensibil cu argila alba si aloe vera

Argila este o componentă vedetă a măștilor de față naturale, datorită capacității sale de absorbție a impurităților și de regenerare a pielii. Sabio a făcut o selecție a informațiilor de interes legate de măștile ce au la bază acest ingredient ale cărui beneficii sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri.

1. Argila Fuller este populară pentru capacitatea sa de a conferi pielii luminozitate și este prima alegere a celor care au tenul gras, datorită proprietății sale remarcabile de absorbție a uleiurilor și a impurităților.

Recomandarea Sabio: Mască Facială – Argilă Fuller și Vitamina C

Potrivită pentru: tenul gras, mixt, acneic

2. Înainte de aplicarea măștii de față, tapotează pielea din jurul ochilor cu puțină cremă de ochi, pentru a proteja această zonă foarte delicată de o eventuală deshidratare.

Recomandarea Sabio: Crema contur ochi cu Acid Hialuronic și coenzima Q10

Potrivită pentru: toate tipurile de piele

3. Încearcă să aplici masca de argilă cu ajutorul unei pensule cosmetice dezinfectate, pe fața umezită (este cu atât mai bine dacă și pensula este umedă). Utilizarea acesteia ajută la aplicarea uniformă a măștii, fără să intre în contact cu uleiurile și bacteriile de pe degete, care pot cauza apariția punctelor negre.

4. Masca are efecte benefice aplicată nu doar pe față, ci și pe bărbie, gât și decolteu, pentru a minimiza efectele razelor soarelui asupra acestor zone și pentru a le tonifia.

Recomandarea Sabio: Mască Facială – Argilă albă, Maca & Aloe Vera

Potrivită pentru: tenul sensibil

5. Îndepărtează argila cu ajutorul unui prosop umezit în apă caldă (nu fierbinte), pe care să îl aplici pe față la finalul tratamentului. Acesta va rehidrata masca și va face mai ușoară îndepărtarea ei, care e bine să fie cât mai blândă, pentru a preveni crearea de fisuri minuscule la nivelul pielii, ce pot determina apariția ridurilor.

6. Nu aștepta până la uscarea completă a măștii, mai ales în cazul în care ai tenul uscat. Altfel, va începe să reabsoarbă din piele hidratarea pe care aceasta a extras-o din mască.

7. Folosește mișcări circulare și blânde, pentru îndepărtarea măștii. Astfel vei beneficia și de rolul său exfoliant. Imediat după aceea, aplică un tonic facial, apoi o cremă hidratantă.

Recomandarea Sabio: Cremă de zi intens hidratantă pentru ten matur
Potrivită pentru: ten matur, normal, sensibil sau uscat

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *