5 trucuri pentru pori mai puțin vizibili

Sabio-banner-ulei-migdale-dulci.fw

Porii au un rol important – permit transpirației și sebumului să fie eliminate prin piele, menținând-o sănătoasă, fără toxine. Mărimea și aspectul acestora depind de câțiva factori, precum cei ereditari, tipul de piele, gradul de expunere la soare sau vârsta. Și cum multe doamne se întreabă cum pot minimiza aspectul lor, mai ales în zonele corpului unde sunt mai vizibili, precum nasul și fruntea, îți oferim mai jos câteva răspunsuri:

1. Nu lua ca reper oglinda care mărește

Nimeni nu îți vede porii așa cum îi vezi tu în oglindă. Așadar, primul pas legat de aspectul porilor este mental: relaxează-te! Dar pașii următori sunt foarte reali și dau rezultate cât se poate de reale, ducând porii tăi ușor vizibili până la nivelul “sigur-ai-nevoie-de-un-microscop“ pentru a-i vedea.

2. Curăță constant

Curățarea zilnică și exfolierea constantă sunt cele mai bune metode de a menține porii curați, care astfel vor fi mult mai greu de observat. Dar mai întâi, trebuie să-i convingi să se deschidă, pentru a fi curățați bine. Expunerea la căldură sau abur este cea mai bună metodă pentru a reuși acest lucru, de aceea ideal este să exfoliezi pielea după o baie fierbinte sau după ce ai aplicat pe față, timp de câteva minute, o bucată de pânză înumuiată în apă caldă.

Recomandări Sabio
Demachiant delicat – Rose & Aloe Vera, 29.75 lei
Exfoliant Facial – Delicious Natural Face Scrub, 25.91 lei

3. Aplică un ulei esențial

S-a dovedit că uleiurile esențiale anti-inflamatorii, cum ar fi cel de cuișoare și de scorțișoară, alungă bacteriile de pe piele. De asemenea, îi pot oferi acesteia un aspect echilibrat și pori mai mici. Amestecă 1-2 picături de ulei esențial cu un ulei purtător blând, cum ar fi cel de migdale sau de jojoba, și aplică pe față, prin masaj. Nu lăsa amestecul să acționeze mai mult de câteva minute.

Recomandări Sabio
Cuișoare, ulei esenţial, 14.88 lei
Scorțișoară, ulei esențial pur, 14.88 lei
Ulei de migdale dulci, 13.44 lei / 60 ml
Ulei de jojoba, 30.71 lei / 60 ml

4. Ține-ți mâinile departe de față

Cu excepția cazului în care te afli în cursul unui ritual de îngrijire a tenului, ține mâinile departe de acesta. Bacteriile de pe degete se pot transfera pe față și pot intra în pori.

5. Folosește o mască pe bază de argilă

Măștile din argilă sunt o altă armă secretă pentru minimizarea porilor, deoarece îi deblochează rapid, eliminând sebumul acumulat în aceștia. Potrivit unor teorii, acumularea de ulei în pori îi poate face să pară de până la cinci ori mai mari.

Recomandare Sabio
Mască Facială – Argilă Aztecă Purificatoare, 29.75 lei

Ai întrebări legate de îngrijirea naturală a tenului? Le așteptăm cu plăcere, printr-un comentariu în baza acestui articol!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *