5 sfaturi pentru un păr fabulos la mare

Sabio-banner-tratament-keratina

Ce minunată este starea pe care o ai după o zi petrecută la plajă, când te simți relaxată și revigorată, nu-i așa? În același timp, însă, dacă nu iei câteva măsuri simple, părul tău va avea de suferit. Cum îl îngrijești după ce ai înotat în apa mării sau l-ai lăsat liber, în bătaia vântului și a soarelui, la plimbarea de seară pe faleză? Îți prezentăm cele mai bune măsuri pe care le poți lua pentru a-i proteja frumusețea și strălucirea.

Chiar dacă apa sărată îi poate conferi părului volum și o textură uimitoare, nu este chiar cea mai bună pentru sănătatea sa. Sarea și vântul determină uscarea părului, care duce la ruperea lui. Pentru ca frumusețea părului tău să nu fie o preocupare pentru tine în timpul viitoarei evadări la plajă, iată cinci sfaturi pentru a-l menține hidratat și fabulos.

Nu lăsa apa sărată să îți deterioreze părul

Apa sărată este excelentă pentru pielea ta, atâta timp cât nu uiți de aplicarea unei creme de protecție solară. În același timp, apa mării, prin natura sa osmotică,  poate îndepărta umezeala din firele de păr, lăsându-le deshidratate, uscate, fragile și predispuse la rupere, mai ales în cazul părului vopsit. Părul devine tern, aspru și poate fi greu de pieptănat sau periat.

Soluția? Asigură-te că îți hrănești podoaba capilară cu un balsam leave-in și poartă cască de înot atunci când intri în apă.

Recomandarea Sabio: Balsam natural Leave-In cu Aloe Vera & Rozmarin, 38.39 lei

Nu te grăbi cu perierea părului

Înainte de perierea sau pieptănarea părului, asigură-te că acesta a fost condiționat corespunzător. Dacă îți place să îl aranjezi când este încă umed, optează pentru un pieptene cu dinți rari, pentru a minimiza deteriorarea și ruperea sa.

Recomandarea Sabio: Balsam cu Mango, Macadamia și Monoi, 46.76 lei

Nu îl expune suplimentar la căldură

Cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, dă-i părului tău o pauză de la foehn sau placă. Spală-l înainte de culcare și strânge-l în coc sau într-o coadă lejeră. Când te trezești, dimineața, vei avea bucle pregătite pentru plajă.

Nu șampona înainte de a intra în apă

Dacă ești la mare și ai în plan o bălăceală în irezistibila apă sărată, nu șampona părul chiar înainte să îți pui planul în aplicare, doarece acest lucru va îndepărta uleiurile naturale de protecție ale părului și îl va face mai vulnerabil la sarea din apă.

Tratament special pentru părul vopsit

Dacă ai părul vopsit, acesta trebuie să se bucure de un tratament special în timpul verii. Alege produse de îngrijire special realizate pentru păr vopsit. Dacă te-ai vopsit recent, expune-l la minim la soare, mai ales la orele prânzului, când razele acestuia bat cel mai puternic. Protejează-l, acoperindu-l cu o pălărie sau o eșarfă.

Recomandarea Sabio: Keratin & Silk Protein – Balsam pentru păr vopsit, 46.76 lei

Care sunt întrebările tale legare de îngrijirea părului, vara? Le așteptăm cu drag, printr-un comentariu în baza acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *