5 pași pentru o piele strălucitoare iarna

Sabio protectia pielii iarna

Iarna nu este deloc un motiv de bucurie pentru piele. Vremea rece și nivelul scăzut de umiditate din aer au ca rezultat un aer uscat, care “fură” în fiecare secundă umiditatea din piele. Fără îngrijire imediată, aceasta poate crăpa și chiar sângera, iar vântul puternic de iarnă agravează și mai mult lucrurile. Sistemele de încălzire ale spațiilor interioare pun și ele paie pe foc, la fel dușul fierbinte sau demachiantele prea dure.

Hidratarea ajută, însă nu este suficientă pentru a contracara aceste efecte și pentru a menține aspectul tânăr, catifelat al pielii.

Pentru a reduce diversele imperfecțiuni ce pot apărea în această perioadă a anului și pentru a avea o piele sănătoasă, care se simte și arată bine chiar și în acest sezon, încearcă aceste sfaturi:

  1. Folosește apă călduță

Dușurile și băile cu apă fierbinte sunt foarte tentante în timpul iernii, dar, atunci când este posibil, mai ales când te speli pe față sau pe mâini, alege apă călduță, pentru a evita îndepărtarea uleiurilor naturale ale pielii, cu rol protector.

  1. Hidratează imediat

Pielea ta nu numai că are nevoie de mai multă umiditate în general, dar mai ales imediat după spălare. Aplicarea cremei pe pielea umedă ajută la sigilarea apei în piele. Ai grijă să ai la îndemână untul preferat de corp după fiecare baie și folosește-l cu generozitate.

Recomandarea Sabio – Cremă de corp Avocado & Rose, 71.40 lei

  1. Alege cu atenție crema hidratantă

Unele creme au ingrediente pe bază de petrol, care pot usca și mai mult pielea în lunile de iarnă. Asigură-te că alegi o formulă inteligentă care conține ingrediente naturale, nutritive. Optează pentru o cremă pe bază de ulei, mai degrabă decât pe bază de apă, deoarece este mai probabil să ajute pielea să se mențină hidratată în timpul iernii.

Recomandarea Sabio – Cremă nutritivă de zi cu acid hialuronic, jojoba şi pantenol, 66.22 lei

  1. Protejează

Obișnuiește-te să porți mănuși și eșarfă sau fular pentru a-ți proteja pielea de vânt, ploaie și zăpadă. De asemenea, nu uita de protecția solară. Soarele de iarnă poate fi la fel de dăunător ca și acela de vară.

Recomandarea Sabio – Cremă Protectoare pentru Ten FPS 20, 71.97 lei

  1. Hidratează pe timpul nopții

Zonele uscate, cum ar fi mâinile, picioarele, coatele și genunchii, au pielea subțire și tind să se deshidrateze mai repede decât alte zone ale corpului.

Recomandări Sabio
Cremă hidratantă pentru picioare, 29.75 lei
Cremă intens reparatoare pentru mâini – SHEA & ROSEWOOD, 33.59 lei

Tu ce trucuri de îngrijire ai descoperit că funcționează, pentru a avea o piele strălucitoare, iarna? Ne-am bucura să le împărtășești cu prietenele Sabio, printr-un comentariu la finalul acestui articol sau pe contul nostru de Facebook.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *