5 mituri dăunătoare privind îngrijirea părului

ingrijirea parului mituri si recomandari

Există numeroase mituri legate de îngrijirea părului, dintre care, din păcate, o parte nu doar că dezinformează, ba chiar pot avea efecte adverse asupra celui mai prețios accesoriu al frumuseții noastre.

Mitul nr. 1 – lăsate să acționeze mai mult timp, produsele vor fi mai eficiente

O convingere des întâlnită este aceea că un produs lăsat să acționeze mai mult timp asupra părului față de perioada recomandată va fi mai eficient. Se întâmplă mai ales în cazul persoanelor care folosesc balsam sau vopsea. Acest lucru poate avea ca efect deteriorarea părului și un aspect devitalizat al acestuia.

O alegere care te ajută: Balsam natural Leave-In cu Aloe Vera & Rozmarin, 100% natural

Mitul nr. 2 – părul gras nu are nevoie de balsam

Un alt mit este acela că, dacă ai părul gras, nu ar trebui să folosești balsam. Aspectul uleios al părului este un rezultat al faptului că scalpul produce sebum în exces, are prea puțin legătură cu produsele aplicate pe lungimea firului de păr. Îngrijirea cu balsam este benefică pentru restaurarea nutrienților și crearea unui strat protector împotriva agenților dăunători din mediu. Dacă nu vrei ca produsul să intre în contact cu scalpul, tot ce trebuie să faci este să îl aplici de la jumătatea firului de păr spre vârfuri.

O alegere care te ajută: Mască seboregulatoare pentru păr gras și scalp iritat, 100% naturală

Mitul nr. 3 – părul tuns frecvent crește mai repede

Cel de-al treilea mit spune că tunsul frecvent determină o creștere mai rapidă a părului. Îndepărtarea vârfurilor o dată la 8 – 12 săptămâni contribuie la menținerea unui aspect sănătos al părului și nu la accelerarea vitezei sale de creștere. Părul crește de la rădăcină, nu de la vârfuri, cu 0,5 – 1 cm pe lună, indiferent de cât de des este tuns.

Alegeri care te ajută:
Şampon solid pentru stimularea creșterii părului, 100% natural
Serum pentru stimularea creșterii părului, 100% natural

Mitul nr. 4 – vârfurile despicate pot fi reparate

Despicarea vârfurilor părului nu este un proces reversibil, oricât de mult ne-am dori acest lucru. Poate că găsești produse care promit repararea vârfurilor degradate, însă singurul lucru pe care acestea îl pot face este să confere părului un aspect mai sănătos și să întărească firul, pentru a preveni despicarea acestuia.

O alegere care te ajută: Mască nutritivă pentru păr uscat și deteriorat, 100% naturală

Mitul nr. 5 –perie părul de 100 de ori pentru a fi mătăsos și strălucitor

Perie părul de 100 de ori, dacă îți dorești ca acesta să aibă un aspect mătăsos și strălucitor, spune mitul cu numărul 5. Argumentul pe care se bazează este acela că stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și creșterea părului. Un astfel de obicei nu este benefic; dimpotrivă, poate cauza ruperea firului și, la finalul periajului, să obții un aspect deteriorat, zbârlit. Dacă îți dorești să stimulezi circulația sanguină, pentru a avea un păr mai sănătos, adaugă ulei esențial de rozmarin în ulei de măsline și aplică pe scalp.

O alegere care te ajută: ROZMARIN, ulei esențial pur (rosmarinus officinalis leaf), 100% natural

Sigur ai întâlnit și alte mituri legate de îngrijire și frumusețe care pare că sunt fundamentate pe argumente logice. Cu toate acestea, îți recomandăm să le verifici din surse credibile înainte de a le testa pe propriul tău corp.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *