5 ingrediente naturale pentru detoxifierea pielii în perioada Paștelui

Ingrijirea pielii de Paste Ulei esential piper

Fiind preocupată de sănătatea și starea ta de bine, detoxifierea îți este cu siguranță un termen familiar. Dar ce presupune aceasta când vine vorba de îngrijirea pielii? Prin curățarea acesteia de impurități și factori dăunători, precum radicalii liberi, un detox poate stimula producerea colagenului și a elastinei, stimulează metabolismul celular, încurajează regenerarea celulară și îmbunătățește bariera naturală de protecție a pielii.

Factorii externi precum fumul de țigară sau aerul poluat pot provoca îmbătrânire prematură, erupții cutanate, uscarea sau iritarea pielii. Aceleași toxine pot afecta ceea ce se întâmplă în interiorul corpului, cauzând leziuni celulelor noastre interne. Pentru că da, pielea este o poartă de intrare a toxinelor în organism. Veștile bune? Pielea poate fi și o cale de absorbire a ingredientelor nutritive.

Dacă te-ai trezit vreodată cu o erupție acneică provocată de stres sau cu pungi sub ochi din cauza lipsei de somn, poți fi sigură că pielea ta încearcă să îți spună ceva. Ascult-o cu atenție – cel mai mare organ al tău nu minte niciodată, pentru că se află în permanentă comunicare cu interiorul corpului. În tolba ta cu informații utile e bine să faci loc pentru lista ingredientelor naturale care curăță pielea în profunzime. Un ten tern și acneea pot fi în legătură directă cu o problemă internă, pe care un scrub detoxifiant o poate elimina în cel mai scurt timp. De exemplu, uleiurile esențiale ajung rapid în sânge, de aceea prin adăugarea lor în produsele de exfoliere vor acționa atât local, cât și in interior.

Așadar, cum îți detoxifici pielea? Este destul de simplu. Există ingrediente populare de îngrijire, precum argila bentonitică, cărbunele și vitamina C, considerate agenți de detoxifiere. Folosite constant sau periodic, pot elimina impuritățile de la nivelul porilor, protejează de daunele provocate de radicalii liberi și ajută la un aspect general sănătos. Curioasă să afli mai multe? Iată care sunt aceste ingrediente, de beneficiile cărora te poți bucura în zilele libere ale vacanței care urmează.

  1. Argila bentonitică

Vrei să îți răsfeți tenul cu o curățare detoxifiantă? Alege o mască facială îmbogățită cu argilă bentonitică. Încluderea acesteia în rutina săptămânală de îngrijire a pielii poate fi deosebit de benefică pentru persoanele cu tenul gras și pori congestionați.

Unde o găsești: Mască Facială – Argilă Aztecă Purificatoare, 29.75 lei

  1. Cărbunele activ

Un alt ingredient detoxifiant care elimină impuritățile din piele? Cărbunele activ. În fața porilor congestionați, acesta acționează ca un magnet și poate absorbi de 100 până la 200 de ori greutatea sa în impurități.

Unde îl găsești: Săpun natural detoxifiant cu Cărbune activ, Kaolin & Spirulină, 21.11 lei

  1. Piperul negru

Piperul negru este recunoscut în lumea îngrijirii naturale pentru capacitatea sa extraordinară de a detoxifia pielea și chiar pentru efectul asupra organelor interne. Acesta stimulează circulația și aduce astfel oxigen și nutrienți la suprafața pielii. În plus, poate elimina pielea moartă și face loc celulelor noi, sănătoase. Piperul negru conține agenți antioxidanți, antiinflamatori și antimicrobieni care luptă împotriva radicalilor liberi. Piperina găsită în acesta este un compus chimic care, conform unor studii, poate împiedica formarea cancerului de sân și poate ajunge în sânge atunci când este inhalat prin intermediul unui ulei esențial.

Truc: adaugă în scrubul corporal câteva picături de ulei esențial de piper negru. Efectul său detoxifiant va fi intensificat de aplicarea la duș, când apa caldă și aburii deschid porii și facilitează eliminarea toxinelor.

Unde îl găsești: PIPER NEGRU, ulei esențial pur (piper nigrum fruit oil), 30.63 lei

  1. Vitamina C

Curățarea porilor congestionați nu este singura modalitate de detoxifiere a pielii. Bogată în antioxidanți, vitamina C îndepărtează radicalii liberi, agresori de mediu dăunători care pot avea ca efect apariția liniilor fine, a ridurilor, aspectul tern și alte semne de îmbătrânire prematură. Înlăturarea lor și protejarea pielii de ei pot fi benefice pentru menținerea unui aspect tânăr.

Unde o găsești: Mască Facială – Argilă Fuller și Vitamina C,  29.75 lei

  1. Algele

Un alt ingredient detoxifiant găsit în produsele de îngrijire a pielii cu efect de curățare profundă? Algele. Acestea cresc nivelul de hidratare al pielii prin îmbunătățirea membranelor celulare și conțin, de asemenea, mai mulți antioxidanți, aminoacizi esențiali și acizi grași omega-trei pentru detoxifierea acesteia.

Unde le găsești: Exfoliant – Sare de la Marea Moartă și Spirulină, 43.19 lei/ 250 ml

Ce zici de o cură de detoxifiere a pielii? Spune-ne ce părere ai și trimite-ne întrebările tale printr-un comentariu la finalul acestui articol sau pe contul nostru de Facebook.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *