4 secrete pentru o piele catifelată, prin exfoliere

Sabio-banner-exfoliant-mandarine

O gamă de exfoliante naturale este ca o incursiune în lumea delicateselor simțului olfactiv  – cu miere, cafea, ghimbir, mandarine, scorțisoară, apetisantele rețete fac foarte greu de luat o decizie: pe care să îl alegi? Îți venim în ajutor în cele de mai jos, cu recomandări în funcție de tipul tău de piele dar și pentru ca efectul aplicării scrubului tău preferat să fie maxim!

 1. Poate te vei simți tentată să aplici scrubul pentru corp și pe față sau invers – nu este recomandat. Ingredientele exfoliante din compoziția celor dintâi sunt prea agresive pentru pielea delicată a feței, nu vei obține decât microtraume dintr-un astfel de experiment. Iar scrubul facial nu va avea rezultatul dorit aplicat pe corp, pentru că nu este suficient de abraziv.
 2. Momentul cel mai potrivit pentru folosirea scrubului este după un duș fierbinte sau după baie: pielea se curăță în profunzime mult mai ușor. Și cel mai bine este ca acest lucru să se întâmple seara, deoarece procesul de diviziune a celulelor este mai rapid noaptea, ceea ce înseamnă că epiderma, eliberată de celulele moarte, va fi reînnoită mai repede. După curățare, trebuie să aplici un produs hidratant, mai ales după folosirea unui exfoliant pe bază de sare.
 3. Cum se realizează exfolierea:
 • înainte de a aplica scrubul, pielea trebuie curățată bine și expusă la aburi, pentru ca porii să se deschidă;
 • scrubul este aplicat pe corp și masat ușor, prin mișcări circulare, timp de 5-6 minute;
 • clătește bine și aplică o cremă hidratantă cu o textură ușoară, non-grasă.
 1. Cu rare excepții, produsele exfoliante nu sunt diferențiate în funcție de tipul de piele, prin urmare trebuie să le selectezi tu, ținând cont de ingredientele din compoziția lor.
 • Pielea delicată, predispusă la iritație și inflamații, are nevoie de un produs cu particule abrazive cât mai mici.
  Recomandarea Sabio: Exfoliant – Mandarine & Lemongrass, 43.19 lei / 250 ml
 • Pielea grasă necesită o curățare serioasă, prin urmare un produs care conține argilă, care strânge porii, și sare i se potrivește foarte bine. De reținut este faptul că peelingul cu sare nu poate fi utilizat dacă pielea este iritată sau rănită.
  Recomandarea Sabio: Exfoliant – Sare de Himalaya & Ulei de măsline extravirgin, 43.19 lei / 250 ml
 • Pielea uscată necesită un tratament atent, prin urmare un scrub cu o textură cremoasă, cu un conținut minim de granule abrazive, este cel mai potrivit pentru aceasta. Opțiunea ideală este un exfoliant hidratant, care eventual conține zahăr.
  Recomandarea Sabio: Exfoliant – Lămâie & Ulei de migdale, 43.19 lei / 250 ml
 • Pielea normală răspunde bine la orice scrub. Aici selecția se face în funcție de preferințele tale și de rezultatele vizibile după utilizare.
  Recomandarea Sabio: Exfoliant anticelulitic – Cafea & Ghimbir, 43.19 lei / 250 ml

 

Ai vreo întrebare legată de îngrijirea naturală? Scrie-ne printr-un comentariu în baza acestui articol!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *