4 remedii naturale pentru unghii rezistente

Sabio-banner-serum-unghii-cuticule

Când îți este lumea mai dragă, manichiura ta pare a fi ruinată de o unghie ruptă și, de la o vreme, cuticulele ți se rup și au un aspect inestetic. În tolba Sabio există remedii naturale, pregătite cu drag și pasiune, pentru unghii frumoase și rezistente. Află detalii în cele de mai jos:

Păstrează unghiile scurte

Dacă unghiile tale se rup prea ușor, taie-le cât mai scurt. Astfel vei reduce riscul de rupere a acestora și vei micșora, totodată, suprafața în care pot fi absorbite substanțele chimice din detergenți și alte produse de curățenie. Asigură-te că îți pilești unghiile într-o singură direcție, pentru a preveni exfolierea lor. Un produs cu roll-on îți oferă avantajul că îl poți avea cu tine oriunde și îl poți aplica ușor în orice moment al zilei.

Recomandarea Sabio: Serum pentru Unghii și Cuticule – mini roll-on, 27.83 lei

Include în rutina ta uleiul de cuticule

Dacă nu îți menții unghiile și cuticulele hidratate, problemele obișnuite ale unghiilor, cum ar fi crăparea acestora, pot degenera în probleme mai mari, cum ar fi exfolierea și ruperea cronică a cuticulelor. În loc să îți tai cuticulele – lucru care, atunci când este făcut incorect, poate fi dureros și chiar le poate oferi bacteriilor o poartă de intrare în unghii – folosește un produs hidratant pentru a le împinge ușor înapoi și aplică ulei de cuticule în mod regulat, pentru a le menține moi și hidratate.

Recomandarea Sabio: Cremă protectoare și nutritivă pentru mâini, 33.59 lei

Înmoaie unghiile în ulei de măsline

Multe doamne sunt încântate de efectul înmuierii degetelor în ulei de măsline în ce privește întărirea unghiilor în mod natural. Uleiul de nucă de cocos, uleiul de argan, vitamina E, uleiul de arbore de ceai și cel de ricin pot ajuta în egală măsură. Toarnă ulei puțin încălzit într-un bol și înmoaie în el ambele mâini, timp de 10 minute. Masează patul unghiilor și cuticulele, pentru a stimula circulația sangvină. Pentru a maximiza efectul de hidratare, încearcă să faci acest lucru înainte de culcare, pentru a dormi cu mâinile date din belșug cu ulei hidratant, protejate de o pereche de mănuși.

Recomandarea Sabio: Ulei de ricin organic, 23.99 lei

Mănâncă adecvat scopului tău

Dieta este foarte importantă pentru menținerea unor unghii sănătoase. Proteinele sunt cruciale, la fel ca acizii grași omega-3. Alimentele cu vitamina B reduc fragilitatea; zincul elimină petele albe; fierul împiedică formarea striațiilor; calciul le menține puternice; vitaminele A și C previn aspectul tern și uscarea.

Ai întrebări legate de îngrijirea naturală a unghiilor? Le așteptăm cu plăcere, printr-un comentariu în baza acestui articol!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *