4 mituri legate de pielea lăsată!

Sabio-banner-crema-ten-fps-bronz

Iată mai jos patru mituri legate de factorii care determină lăsarea pielii:

Pielea se lasă atunci când obișnuiești să alergi

Fals. Pielea de la nivelul feței se lasă din două motive, ambele legate de vârstă: pierderea colagenului, care conferă pielii elasticitate și pierderea grăsimii faciale. În timp ce întregul corp execută mișcări sus-jos atunci când faci jogging, este foarte puțin probabil să alergi suficient de mult pentru a deteriora cantitatea de colagen din piele.

Ce se întâmplă în realitate? Orele de sport în aer liber înseamnă mai multă expunere la razele UV, care, în timp, descompun colagenul. Asigură-te că aplici o cremă cu protecție solară înainte de a te aventura afară, chiar și pe vreme mai rece.

Recomandarea Sabio: Cremă Protectoare pentru Ten FPS 20, 71.97 lei

Dormitul pe burtă are ca rezultat o piele lăsată

Fals. Poziția ta de somn nu va provoca lăsarea pielii, dar poate duce la apariția ridurilor de somn: acele cute și linii fine pe care le vezi dimineața în oglinda din baie. În tinerețe, nu este o problemă, întrucât pielea este mai elastică și revine ușor la aspectul inițial, dar odată cu înaintarea în vârstă, aceasta  devine mai puțin rezistentă și liniile provocate de contactul cu perna, în funcție de poziția de somn, dispar tot mai greu. Cea mai bună metodă de a evita acest lucru este să dormi pe spate.

Poți face exerciții faciale pentru a reduce lăsatul pielii

Adevărat. Dar… „cu steluță”! Exercițiile faciale cresc volumul mușchilor la nivelul feței, ceea ce, deși teoretic îndepărtează o parte din aspectul lăsat al pielii, poate provoca linii de expresie.

Pielea se lasă atunci când slăbești

Adevărat. Când câștigi în greutate, pielea de pe față se întinde odată cu kilogramele în plus. Dar dacă în sfârșit ai slăbit, este posibil să observi apariția pungilor sub ochi și pierderea fermității liniei mandibulei. Odată cu trecerea anilor, pielea își pierde elasticitatea, iar atunci când se întinde odată cu creșterea în greutate, ea nu va reveni la starea inițială atunci când ții o dietă.

Tu ce faci pentru a menține aspectul ferm al tenului? Spune-ne printr-un comentariu în baza acestui articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *