3 obiceiuri care te îmbătrânesc

Sabio-banner-crema-antipete-argan-acid-kojic.fw

Te-ai gândit că unele dintre obiceiurile tale, care par inofensive, pot avea ca rezultat un efect de îmbătrânire accelerată a organismului, cu impact nedorit asupra aspectului tău? Ți le dezvăluim, împreună cu recomandări de… contra-atac!

  1. Sorbitul din pai

De fiecare dată când sorbi dintr-un pai, forțezi mușchiul din jurul gurii. Pe măsură ce repeți această mișcare, pielea care acoperă acest mușchi își modifică aspectul, se încrețește. Prin urmare, încearcă să bei băutura preferată direct din pahar. Îți vei face un bine nu doar ție, ci și mediului – doar în America sunt folosite, zilnic, 500 de milioane de paie de plastic, din care majoritatea ajung să polueze apele.

Remediu Sabio: Cremă tonifiantă pentru zona ochilor și a buzelor, 33.32 lei

  1. Expunerea zilnică la poluare

Odată cu creșterea gradului de poluare, a crescut cu 25% apariția petelor pigmentare la locuitorii din China și Germania, potrivit unui studiu citat de Journal of Investigative Dermatology. Poluarea înseamnă radicali liberi, care deteriorează celulele sănătoase ale pielii, atacă și distrug elastina și colagenul. Dermatologii spun că remarcă schimbări ale aspectului pielii la clienții lor care se mută în zone urbane aglomerate, modificări vizibile în doar câteva săptămâni.

Ce poți face? Adaugă antioxidanți în ritualul zilnic de îngrijire a pielii tale. Folosește produse cu ingrediente precum vitaminele C și E, extract de sâmburi de struguri sau ceai verde, care contribuie la protejarea acesteia împotriva atacurilor radicalilor liberi. Exfoliază tenul cu moderație, pentru că aplicarea în exces a scrub-urilor poate slăbi bariera naturală a pielii și determina creșterea efectului dăunător al poluării asupra acesteia.

Remedii Sabio
Mască Facială – Argilă Fuller și Vitamina C, 29.75 lei
Cremă corectoare anti-pete cu Argan, Acid kojic și Vitamina C, 70.06 lei
Ulei de sâmburi de struguri, 21.81 lei

  1. Munca în exces

Stresul la locul de muncă poate determina apariția epuizării, care la rândul ei poate accelera procesul de îmbătrânire a organismului. Nu o spunem doar noi, ci și cercetătorii implicați în realizarea unui studiu prezentat de publicația științifică canadiană PLOS ONE, după ce au analizat peste 2.900 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani. În cazul celor cu nivelul cel mai mare de epuizare, expuși săptămânal la stres ridicat, s-a înregistrat un proces mai rapid de îmbătrânire.

Perioadele scurte de stres nu sunt dăunătoare, însă stresul cronic este. De aceea este important să fii atentă la starea ta de bine la birou. Dacă ai probleme cu somnul sau nu îți mai poți gestiona emoțiile, este posibil să fie din cauză că te suprasoliciți la locul de muncă. Încearcă să o iei mai ușor și, dacă acest lucru nu este posibil, măcar asigură-te că dormi suficient și urmezi obiceiuri sănătoase. Este foarte important să îți aloci zilnic un timp pentru relaxare: nu continua acasă munca de la birou și desfășoară activități sociale sau sportive care îți plac.

Remedii Sabio
LAVANDĂ, ulei esențial pur, 11.90 lei
Ulei de masaj Stress-Less, 40.00 lei / 236 ml
Lumânare Premium ECO-SOY VANILLA, 47.98 lei / 90 ml

 

Ce îți dorești să afli despre îngrijirea pielii? Te ajutăm cu drag cu recomandări, dacă ne trimiți mesajul tău, printr-un comentariu în baza acestui articol.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *