Acasă | Galerie Ingrediente Sabio

Descoperiți Beneficiile Ingredientelor din Produsele Sabio!

DENUMIRE DESCRIERE
apă de lavandă produs cosmetic natural,  are efect regenerant, cicatrizant și calmant, fiind potrivită pentru toate tipurile de piele și recomandată îndeosebi pentru curățarea tenului acneic.
acid citric este antioxidant, ajută la regenerarea ţesutului cutanat.
acid hialuronic din sursă vegetală este un activ puternic hidratant, conferă fermitate, supleţe şi fineţe pielii.
acid lactic ingredient  cosmetic natural, obţinut prin fermentarea glucozei. Este util pentru ajustarea pH-ului şi prezintă o bună afinitate faţă de piele şi păr.
piatră de alaun are proprietăți astringente și antibacteriene, ce acționează ca regulator al transpirației, fără să blocheze porii.
alcool cetilic vegetal  alcool gras de origine vegetală obţinut din ulei de cocos sau de palmier. Stabilizează emulsiile.
aloe vera gel produs cosmetic natural,  are rol dezinfectant, antiseptic şi antiinflamator, protejează împotriva alergiilor şi infecţiilor. Puternic antioxidant, stimulează regenerarea celulară, hidratează, tonifică, grăbeşte videcarea rănilor, iritaţiilor şi leziunilor.
amidon de porumb ingredient  cosmetic natural,  este obţinut prin măcinarea porumbului şi separarea amidonului prin centrifugare.
ananas pudră conţine bromelaina, o enzimă digestivă, cu ajutorul căreia ananasul dizolvă celulele de piele moartă de pe suprafaţă, rezultând astfel piele moale şi fină.
apă de albăstrele ingredient  cosmetic natural,  recunoscută pentru proprietăţile de calmare si relaxare a pielii, este  astringentă si antiinflamatoare.
apă de hammamelis ingredient  cosmetic natural,  datorită efectului său puternic astringent, tonic şi purifiant, este recomandată mai ales tenului mixt, gras, acneic, sensibil şi iritat, fiind eficientă şi în combaterea cuperozei, a mâncărimilor cauzate de ciupiturile de insecte. Recomandată şi ca loţiune after shave, efectul său hemostatic ajută la închiderea rapidă a tăieturilor de lamă. Are efecte benefice în diminuarea cearcănelor şi în cazul ochilor inflamaţi.
apă de musetel ingredient  cosmetic natural,  calmează roşeaţa şi iritaţiile pielii. Este deosebit de blândă, astfel încât este indicată inclusiv pentru îngrijirea pielii sensibile a bebeluşilor, calmând roşeaţa, iritaţiile, având un efect uşor astringent, reechilibrant şi purifiant.
apă de tei ingredient  cosmetic natural, un veritabil calmant al pielii, aduce beneficii atât tenului uscat, tern şi matur, cât şi pielii sensibile, fragile sau deranjată de iritaţii, eczeme. Este ideală în îngrijirea pielii copiilor, iluminează şi netezeşte tenul, este antiinflamatoare şi decongestionantă. Aroma subtilă de flori de tei aduce o stare de linişte şi relaxare.
apă de trandafiri ingredient  cosmetic natural,   este tonifiantă, regenerantă şi are remarcabilele proprietăţi antiîmbătrânire.
argilă albă denumită şi argilă cosmetică, este o argilă foarte fină, care teoretic este oxid de aluminiu pur cu urme de oxid de zinc. Este foarte bună pentru pielea degradată, sensibilă, mătură şi delicată, dar nu foarte uscată. Este atât de delicată încât aproape oricine o poate folosi. Are proprietăţi regenerante, elimină celulele moarte, detoxifiază epiderma.
bentonită structura unică a moleculelor din bentonita de calciu este data de încărcarea cu electroni negativi. Aceasta vine de la conţinutul de electroni specific mineralelor din această argilă, care este de fapt o cenuşă vulcanică preistorica, o spumă vulcanica răcita, avand aspectul unui burete de argilă pură. Atunci când un strat de argilă este aplicat pe piele formează o sarcină negativă. Toxinele depozitate în epidermă au o sarcină pozitivă. Astfel,  atrage aceste toxine cu sarcini pozitive şi acţionează ca un ascensor asupra acestora, aducându-le la suprafaţa pielii, în patul de argilă, pentru a provoca vindecarea accelerată şi hranirea pielii cu peste 50 de minerale preţioase.
argilă Rhassoul este un produs tradiţional marocan, cu efecte deosebite asupra  pielii. Are proprietăţi regenerante, elimină celulele moarte, detoxifiază epiderma şi închide porii, uniformizează şi iluminează tenul.
argilă rosie are un aport ridicat de fier, siliciu, magneziu, calciu şi potasiu şi este cea mai potrivită pentru curăţarea şi tonifierea pielii normale.
argilă verde are o mare concentraţie de crom, nichel şi cupru. Este cea mai potrivită pentru tenul gras şi mixt deoarece ajuta la reducerea excesului de sebum. Este potrivită şi pentru tenul acneic, care de cele mai multe ori nu poate tolera peeling-urile chimice iritante şi exfoliantele granulare dure.
bicarbonat de sodiu ingredient  cosmetic natural , are efect de calmare, relaxare şi catifelare a pielii, redă vitalitatea,  luptă  împotriva acneei, exfoliaza delicat, înmoaie apa de baie .
bisabolol ingredient  cosmetic natural,  prezent in muşeţel. Are puternice efecte de emoliere si calmare si ajută la prevenirea infecţiilor cutanate.
cacao pudră curăţă pielea, exfoliază delicat, revigorează, tonifică şi hidratează pielea. Conferă elasticitate , fermitate şi un aspect deosebit de mătăsos.
cafea veritabil stimulator cutanat şi detoxifiant.
cărbune activ are o putere mare de absorbţie și neutralizare a toxinelor şi impurităţilor, reglând excesul de sebum.
ulei de cătină din seminţe ingredient  cosmetic natural,  aduce beneficii pielii inflamate, afectată de  diverse afecţiuni precum arsurile şi dermatita.
ceai verde ingredient  cosmetic natural,   excepţional antioxidant şi agent anti-îmbătrânire.
ceară de albine ingredient  cosmetic natural,  se utilizează ca agent de îngroşare pentru creme, loţiuni, unguente, unturi, şi balsamuri. Adăugă produselor o aromă dulce, ca de miere  .
coajă de lămaie ingredient  cosmetic natural,  antioxiant si tonifiant, face petele de vârstă mai puţin vizibile.
coenzima Q10 ingredient  cosmetic natural,  este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi. Protejează împotriva efectelor distrugătoare ale razelor UV la nivelul membranei celulare. Fiind un atioxidant puternic, este capabilă să penetreze straturile celulare şi să protejeze de degradarea oxidativă.
colagen vegetal ingredient  cosmetic natural,  are proprietăţi identice  cu colagenul prezent în mod natural în piele, păstrând nivelul de hidratare, menţinând elasticitatea şi supleţea pielii. Datorită acestuia structura ţesuturilor se îmbunătăţeşte, umiditatea fiind reţinută în straturile interioare ale pielii. În plus, diminuează ridurile, pielea devenind mai elastică, netedă, luminoasă şi catifelată.
Cosgard conservant cu spectru larg de acţiune, validat de Ecocert ca ingredient conservant în cosmeticele bio.
emulsifiant conditionator cunoscut ca stearamidopropyl dimethylamine, este un ingredient de condiţionare pentru păr, ajută descâlcirea şi pieptănarea, părul devine mătăsos şi mai strălucitor.
emulsifiant Olliva cunoscut ca cetearyl olivate, sorbitan olivate, este derivat din uleiul de măsline. Hidratant de durată, permite penetrarea activelor cosmetice în piele , fără să lase pielea grasă.
emulsifiant Varisoft cunoscut ca behentrimonium methosulfate, este un produs condiţionator de origine vegetală, care ajută părul să devină mătăsos şi suplu.
extract antioxidant de rozmarin ingredient  cosmetic natural,  are efect calmant pe zona aplicată si este un bun conservant natural.
extract de ceai verde ingredient  cosmetic natural,  încetineşte procesul  de îmbătrânire fiziologică a pielii, este un excepţional antioxidant, inhibă degradarea colagenului din piele, are acţiune fermizantă luptă împotriva efectlor nocive ale radicalilor liberi . Este un ingredient minune în compoziţiile antiage, în cremele pentru ten gras şi mixt.
extract de iederă ingredient  cosmetic natural,  se foloseşte în tratarea celulitei. Ajută la eliminarea apei din ţesuturi, destinde tegumentul şi redă supleţea pielii. Iedera prezină  interes din punct de vedere cosmetic, fiind integrată ca activ  de remodelare corporală. Graţie pincipiilor  sale active puternice, are o acţiune notabilă împotriva celulitei şi reţinerilor de apă. Întinde pielea, diminuează efectul  de coajă de portocală.
extract de vită rosie ingredient  cosmetic natural,  obţinut prin prin macerarea frunzelor de viţă roşie bio într-un amestec natural de apă şi glicerină, este un stimulant circulator de excepţie . Conţine resveratrol, un recunoscut agent anti-îmbătrânire .
gălbenele sunt cunoscute pentru efectul lor calmant, anti-inflamator şi de vindecare a pielii
glicerină vegetală   ingredient  cosmetic natural,  derivată din grăsimi vegetale, este transparentă, alunecoasă, hidratanta şi acţionează ca emolient si hidratant . Protejează părul de agresiunea factorilor de mediu, inclusiv a celor proveniţi din produsele  şi procedeele de curăţare şi îngrijire a părului.
keratină vegetală ingredient  cosmetic natural, obtinut din grâu, cu o compatibilitate foarte bună cu cea umană.  Protejează şi întăreşte firul de păr.
lanolină ingredient  cosmetic natural,  este un foarte bun agent de hidratare şi emoliere
seminte de mac ingredient  cosmetic natural,  contribuie la exfoliere şi la regenerarea celulară
migdale măcinate ingredient  cosmetic natural , contribuie la exfoliere şi la regenerarea celulară, fiind un abraziv blând  pentru ten, care stimulează circulaţia sanguină.
oţet de mere ingredient  cosmetic natural,  restabileşte pH-ul natural al pielii şi al scalpului. Ajută de asemenea la controlul mătreţii şi la înlăturarea de pe păr a produselor de coafat atunci când este folosit la clătirea părului.
ovăz măcinat ingredient  cosmetic natural,  reface echilibrul hidric al epidermei şi ajută la combaterea uscăciunii pielii. Ajută la curăţarea şi tonifierea pielii delicate, activând microcirculaţia.
panthenol cunoscut şi ca provitamina B5, este prezent în toate celulele vii – previne uscarea pielii, susţine şi grăbeşte procesul de vindecare naturală a acesteia. Calmează pielea sensibilă, iritată, este puternic hidratant şi antiinflamator. Este foarte util în îngrijirea părului.
parfumant natural Mandeline un amestec de substanţe naturale aromatice obţinute din uleiuri esenţiale, folosit pentru a da un miros plăcut compoziţiilor cosmetice.
pigment cosmetic rosu pigment cosmetic de origine minerală, este folosit pentru a da culoare compoziţiilor cosmetice.
pigment cosmetic roz pigment cosmetic de origine minerală, este folosit pentru a da culoare compoziţiilor cosmetic.
pudră de sfeclă rosie extract vegetal obţinut din sfeclă roşie, folosit pentru a da culoare compoziţiilor cosmetice.
pudră de ananas ingredient  cosmetic natural,  are efect calmant, purifiant pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel tern şi sensibil.
pulbere de măcese ingredient  cosmetic natural,  este un antioxodant puternic. Conţine mari cantităţi de vitamina C.
pulbere ghimbir ingredient  cosmetic natural,  ajută la ameliorarea durerilor musculare. Parfumul relaxant şi pământesc îl face un bun aditiv la balsamurile pentru dormit.
sare de Himalaya cea mai complexă şi pură sare dintre toate tipurile de sare existente pe Pământ. Ceea ce o face într-adevăr unică, este compoziţia sa, deţinând 84 de minerale, aproape toate elementele pe care le găsim în corpul omenesc, prin asta, căpătând valenţe terapeutice  excepţionale. Toate aceste elemente care susţin viaţa, prezente in Sarea de Himalaya, odată dizolvate în apa de baie, trec în corpul tău, stimulând circulaţia sângelui, relaxând muşchii, reglând tensiunea arterială şi optimizând procesul de eliminare a toxinelor. Relaxarea, tonifierea şi catifelarea pielii, efectul benefic asupra articulaţiilor sunt alte câteva beneficii extrem de importante. In plus, vaporii care se formează sunt benefici pentru întreg sistemul respirator şi sinusuri.
sare de la Marea Moartă este extrem de benefică. Dincolo de  faptul că înlătură celulele moarte, impurităţile, bacteriile, având un puternic rol anticelulitic, detoxifiant, îmbunătăţeşte şi circulaţia sângelui la nivelul pielii, o hrăneşte cu substanţe nutritive, o regenerează, o relaxează şi îi dă un aspect foarte plăcut.
minerale marine au proprietăţi hrănitoare și hidratante, purifiante şi cicatrizante.
spirulină ingredient  cosmetic natural,  are rol antiage, prin conținutul mare de antioxidanți, asigurând totodată şi o hidratare de durată a pielii.
squalane de măsline ingredient  cosmetic natural,  este emolient, netezeşte şi reface stratul hidrolipidic, limitând pierderea transepidermică de apă.
olivat de sorbitan  emulsifiant natural, ce are rol de a stabiliza emulsia.
olivat de cetearil emulsifiant natural, ce are rol de a stabiliza emulsia.
lauryl glucoside – tensidă consistentă produs natural, derivat din zaharuri şi lipide, este un agent de curăţare  blând, ajutând la menţinerea elasticităţii şi hidratării pielii.
decyl glucoside – tensidă spumantă produs natural, este o combinaţie de alcooli graşi naturali ( proveniţi din nucă de cocos şi glucoză din amidon de porumb) cu calităţi tensioactive uşoare şi antiuscare.
ulei esential de cedru de virginia are o aromă clasică, de cedru.
ulei esential de bergamotă fără bergapten presat la rece din coajă, are un parfum floral şi de citrice , care împrospătează, echilibrează şi ajuta la atenuarea anxietatii, a tensiunii nervoase şi la depresie. Este regenerant, purifiant, cicatrizant şi parfumant cu o aroma deosebită.
ulei esential de cardamom are o aromă dulce, picantă, lemnoasa şi de citrice, derivată de la păstăile de cardamom.
ulei esential de cimbru derivat din frunzele plantei, acest chemotip de ulei esenţial extras din cimbru este prietenos şi foarte delicat cu pielea.
ulei esential de cuisoare Obtinut prin distilarea cu aburi a frunzelor arborelui de cuişoare, este util în lupta împotriva infecţiilor şi are  potenţial stimulator.
ulei esential de eucalipt are puternice capacităţi antivirale şi antiseptice şi poate decongestiona şi deschide sinusurile. Răcoritor pentru piele, ajuta de asemenea la eliberarea durerile musculare şi de picioare.
ulei esential de fenicul obtinut prin distilarea cu aburi a seminţelor de fenicul, este antiseboreic, drenant şi calmant cutanat.
ulei esential de frankincense este derivat din răşină de planta uscată. Util pentru întinerirea, recăpătarea elasticităţii pielii şi accelerarea vindecării petelor de pe piele şi a rănilor mici. Este astringent, tonic, stimulativ si sedativ, foarte potrivit pentru pielea matură.
ulei esential de geranium este bun în amestecurile de ulei pentru masajul anticelulitic şi formulele de elixiruri faciale pentru pielea degradată, matura, însă deoarece ajuta la echilibrarea producţiei de sebum, poate fi folosit pentru toate tipurile de piele. Aduce calm şi echilibru, ameliorând stările de stres şi anxietate.
ulei esential de grapefruit aroma spumantă, dulce-acrişoară, stimulenta, ajuta la echilibrarea stării de spirit şi creşte moralul.
ulei esential de ienupăr parfumul răcoritor dulce-lemnos este înălţător şi stimulează îmbunătăţirea productivităţii şi vigilenţei.
ulei esential de lămaie aroma uşoară, curata de citrice are proprietăţi revigorante. Este un ulei esential aromatic si purifiant, util in procesul de exfoliere. Are proprietati antioxidante. Este benefic in alungarea starii de oboseala psihica si mareste concentrarea.
ulei esential de lavandă este din cele mai delicate şi larg utilizate uleiuri esenţiale, cu un parfum moale, floral de plante. Aroma sa este cunoscută pentru efectul relaxant pe care îl are asupra sistemului nervos.
ulei esential de lemn de trandafiri calmează, echilibrează şi regenerează epiderma uscată, fragilă sau sensibilă.
ulei esential de lemongrass Obtinut prin distilarea cu aburi a frunzelor de lemongrass ( iarba de lămâie) , are un parfum stimulator, înţepător, de pământ şi lămâie.
ulei esential de litsea cubeba ( verbină) obtinut prin distilarea cu abur din fructe, este tonifiant, stimulator si decongestionant cutanat.
ulei esential de mandarină verde obtinut prin presarea la rece din coaja încă verde, este tonic si reconfortant .
ulei esential de melissă cu aroma sa impetuoasa, verde, acţionează ca sedativ, antidepresiv şi antiviral puternic. Uleiul esenţial de roiniţă este în principal folosit în parfumurile naturale şi reţetele pentru îngrijirea personală pentru calităţile sale aromatice şi de calmare a pielii.
ulei esential de mentă obtinut prin distilarea cu aburi a frunzelor si vârfurilor înflorite ale plantei, este tonifiant si decongestionant , fiind folosit mai ales  în cazul tenurilor grase sau acneice.
ulei esential de musetel roman are proprietăţi calmante, însă este în principal folosit aici pentru uleiuri de masaj şi de corp şi creme datorită aromei sale dulce-florala.
ulei esential de neroli delicat cu pielea şi calmant pentru minte, are o aromă erotică, bogată, delicată de floare de portocal. Poate fi folosit pe toate tipurile de piele însă este benefic mai mult pentru pielea mătură şi degradata. Contribuie la regenerarea celulară.
ulei esential de niaouli obtinut prin distilarea frunzelor şi ramurilor tinere ale arborelui, este utilizat antifungic, antiviral , tonifiant si decongestionant cutanat.
ulei esential de palmarosa are efect de hidratare a pielii, reglează secreţia de sebum, păstrează pielea suplă şi elastică. La nivel celular, ajută la formarea de ţesuturi noi şi pentru acest motiv este  de mare ajutor pentru întinerirea şi regenerarea pielii.
ulei esential de patchouli a fost ales pentru calităţile sale de hidratare, de regenerare celulară şi antiseptice, fiind deosebit de potrivit pentru îngrijirea pielii îmbătrânite, uscate şi fragile.
ulei esential de petitgrain Obtinut prin distilarea frunzelor şi ramurilor tinere ale arborelui de portocal amar, este utilizat ca seboregulator, tonifiant si regenerant cutanat.
ulei esential de pin Obtinut prin distilarea cu abur a acelor de pin, este un tonifiant forte , decongenstionant şi stimulator.
ulei esential de piper negru stimulează circulaţia sanguină şi are o acţiune accentuată de încălzire.
ulei esential de portocale obtinut din coaja de portocale, este folosit pentru tratarea depresiei şi pentru creşterea imunităţii. Are un efect calmant şi sedativ, ajută la ameliorarea anxietăţii.
ulei esential de rozmarin are efecte relaxante, cu o aromă asemănătoare cu cea de lămâi. Ajută la deschiderea sinusurilor, vindecă rănile, stimulează creşterea părului. Se poate utiliza în apă de baie sau în uleiuri de masaj, sau tratamente faciale pentru tonifierea tenului gras si normal, dar şi pentru proprietăţile sale regenerante şi antiseptice.
ulei esential de salvie această plantă universală are o aromă şi parfum clasic, înţepător, picant. Infuzia sau ceaiul sunt utilizate pentru tenul normal, mixt şi acneic pentru efectele sale astringente şi antiseptice.
ulei esential de santal amyris obţinut din lemnul arborelui de santal de Haiti , este decongenstionant venos şi limfatic.
ulei esential de scortisoară are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene.
ulei esential de morcov sălbatic este o sursă abundentă de vitamina A  . Detoxifiant puternic, stimulează procesele de întinerire a pielii, ajută la formarea de noi celule epiteliale, reîntinerind epiderma.
ulei esential de smirnă obtinut prin distilarea cu aburi din oleorăşina uscată, are proprietăţi astringente şi antiinflamatoare.
ulei esential de tea-tree este un ulei cu un miros puternic, balsamic şi medicinal derivat din frunzele plantei, este antibacterian, antifungic şi antiviral. Ajută la vindecarea acneei, rănilor deschise, tăieturilor, infecţiilor, iritaţiilor şi a dermatitei.
ulei esential de ylang-ylang fiind una dintre cele mai exotice arome din lume, uleiul de ylang ylang este dulce, condimentat şi floral. Parfumul relaxează muşchii şi sistemul central nervos, dă o stare de bine, calmează mintea şi acţionează ca şi un antidepresiv.
ulei esential de grapefruit obtinut natural, prin presarea la rece a cojii frunctului. Este eficient în lupta împotriva celulitei şi a retenţiilor de apă.
ulei de  gălbenele este cicatrizant, antiinflamator, calmant, antibacterian și antifungic, acționând ca remediu natural pentru multe dintre problemele cu care se confruntă pielea sensibilă.
ulei de argan se obtine din fructele arborelui de argan, prin presare la rece a sâmburilor fructelor. Principala calitate a uleiului de argan rezidă in acţiunea sa impotriva imbatranirii prin calitaţile sale antioxidante exceptionale, datorate conţinutului bogat de tocoferoli naturali, squalane si acizi grasi nesaturaţi Omega-3 si Omega-6.
ulei de avocado conţine cele mai ridicate nivele de vitamine si minerale esenţiale, inclusiv un nivel ridicat de vitamina E, un puternic antioxidant, precum și acid folic, potasiu, magneziu, luteina si glutation, ajutând la cresterea absorbţiei nutrienţilor.
ulei de chimen negru este un ulei hrănitor, purifiant, ce aduce beneficii tenului problematic. Este util pentru pielea acneică fiind purifiant, antiseptic şi antiinflamator. Stimulează regenerarea ţesuturilor, cicatrizarea, consolidează sistemul de protecţie a pielii, circulator, nutritiv.
ulei de cocos virgin organic obtinut prin prima presare la rece din nuca de cocos proaspata, cu un miros fin si exotic. Antibacterian, antiviral, antifungic, protector impotriva eczemelor si altor boli de piele, hidratant, nutitiv, emolient, antioxidant si antiinflamator
ulei de germeni de grâu organic virgin este bogat în antioxidanți, oferind protecție pentru piele împotriva acțiunilor negative ale radicalilor liberi.
ulei de jojoba Uleiul de jojoba este o ceara lichida extrasă din seminţele de jojoba (Simmondsia chinensis). Este un excelent agent de hidratare, avand proprietati variate in industria cosmetica.
Fiind similar sebumului uman, se absoarbe rapid şi activează metabolismul elastinei, fiind un important agent antiage, un excelent hidratant şi regenerant pentru toate tipurile de piele. Acest ulei este unul dintre cele mai apreciate in produsele de ingrijire a pielii si este potrivit pentru toate tipurile de  piele.
ulei de măsline extravirgin curăţă şi înmoaie pielea, o hidratează şi regenerează. Conţine antioxidanţi şi este deosebit de eficient în creşterea metabolismului în celule. Vitaminele A şi E din uleiul de măsline sunt absorbite uşor în piele, ajutând la menţinerea elasticităţii şi hidratării acesteia.
ulei de migdale dulci prezenţa sa într-un produs este o garanţie a frumuseţii pielii, dând acesteia un aspect strălucitor şi o textură catifelată. Cu proprietăţile sale antiage şi antiinflamatorii, acţionează în straturile profunde ale pielii, regenerând şi protejând împotriva radicalilor liberi. Este bogat in acizi grasi si benefic pentru toate tipurile de piele.
ulei de Monoi este obţinut prin macerarea florii specifice insulelor polineziene – Tiare, în ulei de cocos virgin. Astfel, uleiul se îmbogăţeşte cu parfumul renumitei flori, dar şi cu proprietăţi specifice de hidratare şi regenerare.
ulei de morcovi    Bogat in caroten (provitamina A), un antioxidant natural,  contine nutrienti esentiali in mentinerea unui ten sanatos si stralucitor, pregatind pielea pentru expunerea la soare si razele UV.
ulei de Macadamia este ușor absorbit de piele și nu lasă pielea bebelușului grasă. Oferă pielii catifelare și are proprietăți antiinflamatoare. Se poate folosi pentru orice tip de piele, inclusiv pentru pielea sensibila a bebelușilor .
ulei de ricin organic Acest ulei transparent, cu tente galbene, strălucitor şi vâscos este procesat din seminţele unui arbust anual. Este foarte emolient şi conferă putere de rezistenţă şi strălucire parului si unghiilor. Este bun pentru înmuierea călcâielor uscate şi dure, genunchi, şi coate şi pentru plasturii pentru eczeme şi psoriazis. Atunci când se aplică pe unghii, acesta conferă un strat protector împotriva expunerii la detergenţi, apă fierbinte, şi aerul rece al iernii.
ulei de samburi de struguri (presat la rece) conține cantități mari de vitamine E, B5, F, precum și unele minerale. Protejează pielea de vânt și soare, fiind un tratament eficient pentru pielea uscată și sensibilă. Este un ulei restructurant, emolient, nutritiv, regenerant, hidratant și antioxidant, fiind indicat pentru orice tip de piele.
ulei de samburi de caise hrăneşte şi tonifiază pielea, rehidratează şi activează mecanismele de regenerare celulară, acţionând asupra enzimelor responsabile cu acest proces
extract de seminţe de grapefruit conţine vitamine, aminoacizi, acizi graşi şi polifenoli, în mare parte glicozide şi bioflavonoide. Aceste substanţe exercită o acţiune regulatoare  asupra metabolismului , antiinflamatoare, menţine structura şi elasticitatea pielii
ulei de soia (nemodificată genetic) are proprietăți recunoscute și apreciate de calmare, antiinflamatoare, cicatrizante și emoliente.
ulei de susan negru derivat din seminţe de susan presate, acest ulei de culoare galben deschis, antioxidant, prezintă o aromă distinctă, bogată în vitaminele A şi E şi proteine. Are factor natural de protecţie solară, SPF, şi din acest motiv poate fi utilizat în prepararea cremelor pentru protecţie solară. Se absoarbe uşor în piele, se poate utiliza şi ca ulei de masaj, este recomandat tipului normal – uscat.
ulei de zmeură din seminţe previne îmbătrânirea prematură a pielii, este regenerator şi reparator.
ulei de palmier bogat in antioxidanti naturali, vitamina A, D si E, are rol protector si actioneaza impotriva imbatranirii celulare
ulei rosa mosqueta este bogat în vitaminele A și C, fier și acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, fiind un remediu pentru vergeturi, rozacee și tratarea afecțiunilor dermatologice, iritațiilor, dermatitelor și eczemelor.
unt de cacao Continut ridicat de antioxidanti ce confera un puternic efect antiîmbătrânire, calmează, hidratează intens si echilibrează pielea, fiind bogat in grasimi care, in contact cu pielea sunt absorbite foarte repede, întarzie aparitia ridurilor si a altor semne de îmbătrînire, stimuleaza sinteza de colagen, formeaza o barieră de protecţie pentru piele. Conferă supleţe şi elasticitate pielii. Intensifică regenerarea, datorita continutului ridicat de vitamina A si E şi întăreşte rezistenţa pielii.
unt de mango Cunoscut ca fiind “marul de la Tropice” datorita continutului bogat de beta caroten, acizi grasi esenţiali si vitaminele A si E. Este un emolient eficace, cu proprietati regenerative si cicatrizante, ideal in tratamentul pielii uscate.
unt de Shea  este extras din nucile de Karité – un arbore ce creste necultivat în regiunile de savana ale Africii de Vest si Centrale.
Are un continut ridicat de acizi grasi, vitamina A si vitamina E – necesare pentru a menţine elasticitatea si a proteja pielea de factorii de mediu nocivi si radicalii liberi.
vanilie Bourbon extract co2 bogat, dulce, cu un miros familiar, vanilia reduce stresul, dă o stare de bine, este un afrodisiac calmant.
vitamina A Ingredient activ, solubil in grasimi, cu diferite efecte asupra pielii. Are prorietaţi de regenerare (promovează epitelizarea si keratinizarea). Imbunătăţeste aspectul tenului imbătranit si aneic.
vitamina E este un antioxidant foarte puternic, menţine hidratarea pielii, reduce petele cauzate de îmbătrânire.